Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In de procedure dient genoemd te worden dat er informed consent heeft plaatsgevonden. Dit hoeft niet in groot detail, als maar duidelijk is dat het er was, en in zeer beknopte vorm hoe (zodat duidelijk is dat het actief/passief was, en duidelijk).

In huiswerkopdrachten en scripties kunnen de bijlagen gebruikt worden om de beknopte teksten in het manuscript te verduidelijken. Hieruit is te leren dat alles dat in bijlagen is opgenomen, op een of andere manier beknopt toegelicht dient te worden in de manuscripttekst zelf.

In manuscripten voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften is het het beste (en OU-beleid) om het gebruikte informed consent formulier, net als de gebruikte operationalisaties (bijvoorbeeld vragenlijsten, de broncode van computertaakjes, stimuli, etc), data, analysescripts en output mee te publiceren. Dit kan via een zogenaamde 'repository' van de universiteit, via de supplemental materials bij het artikel, en via een openbaar repository zoals het Open Science Framework.
door (63.5k punten)
bewerkt door
...