Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb SPSS gebruikt voor IDA, deze heb ik gedownload op een computer waar ik toen der tijd mee kon werken. Nu heb ik beschikking over mijn eigen laptop (peaq, Windows10, nieuwe laptop) en ik ben bezig met de cursus Experimenteel Onderzoek. Allean ik kan SPSS niet downloaden omdat deze zegt dat ik geen Java Virtual Machine zou hebben, ook al heb ik deze al wel gedownload. Kan het zijn dat de link naar SPSS niet meer goed is op de ou site? of wat kan hier de reden van zijn? Ik gebruik liever SPSS dan R omdat ik dit lastig vind. Als ik SPS echter niet kan downloaden, is R dan geschikt om het examen Experimenteel Onderzoek mee te maken?
in Methodologie door (940 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wij kunnen jammer genoeg geen technische ondersteuning bieden voor SPSS (omdat wij onvoldoende weten over wat er bij SPSS onder de motorkap zit), maar IBM, de producent, kan dat wel. Zij hebben een 'student portal' op http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21592093.

Als ik jouw probleem google krijg ik trouwens wel hits? -> https://www.google.nl/search?q=spss+java+virtual+machine (zie de handleiding 'Wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw' van IDA)

Overigens is het mogelijk, maar zeker niet vanzelfsprekend om EO met R te doen. Ik weet dat andere studenten (zoals Reinout) hiermee hebben geëxperimenteerd, maar wijzelf hebben als docenten onze 'omzetting' nog niet klaar jammer genoeg.
door (77.8k punten)
...