Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik het goed heb:

wordt drie keer in de tijd gemeten (herhaalde metingenanalyse)  

Op drie onafhankelijke variabelen (muis, vogel, marmot)

binnen dezelfde proefpersonen (within)

geslacht wordt meegenomen (between)

Ik zou daarom denken dat het daarom een mixed ANOVA is met herhaalde metingenanalyse?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)
Volgens mij is er maar een afhankelijke variabele: de tijd die de proefpersoon nodig heeft om de kooi in te gaan. We hebben daarnaast een 2x3 factorieel design (geslacht x diersoort) over drie meetmomenten (repeated). Denk ik.
Dat klinkt heel plausibel Reinout! Dankjewel weer!
@Reinout; dit mag je tot antwoord maken. Zou je daarbij ook kunnen toevoegen dat 'mixed' al betekent dat er een mix van between en within is, en dat mix met herhaalde metingen daarom dubbelop is?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Er is maar een afhankelijke variabele: de tijd die de proefpersoon nodig heeft om de kooi in te gaan. We hebben daarnaast een 2x3 factorieel design (geslacht x diersoort) over drie meetmomenten (repeated). 'Mixed' al betekent dat er een mix van between (de factoren) en within (de meetmomenten) is, een mix met herhaalde metingen is daarom dubbelop.

door (7.5k punten)
bewerkt door
...