Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zit nu al een poos te worstelen met vraag 3.2.7 (mixed design ANOVA). Naar mijn idee komt het antwoord niet overeen met de relevante output die is bijgevoegd.

Het antwoord volgens YouLearn is F(1.8,194.5)=33,07 met p<.001. De afbeelding van de tabel Tests of Within-Subjects Effects laat andere waarden zien. Sterker nog, de waarden die volgens YouLearn juist zouden moeten zijn komen niet eens voor in de toegevoegde tabel.

Nog een probleem bij deze vraag is dat wanneer ik de Syntax run volgens het antwoordmodel, de tabel niet overeenkomt met beiden.

Ik hoop dat iemand me verheldering kan geven!

Bij voorbaat dank.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)
Bij 3.2.7 kom ik tot het volgende antwoord: $F(1.76,179.22) = 34.54, p < .001, \eta^2 = .253$
Ik kom uit op F(1.84,188.02)=34.54, p<.001. Dan doe ik misschien toch iets fout, aangezien u ook bij vraag 3.2.9 meer logische SE's had dan ik. Vreemd dat onze vrijheidsgraden niet overeenkomen.

Wellicht kan het aan mijn 'contrasts' liggen waarvoor ik voor allen 'repeated' heb gebruikt.
Ik heb hetzelfde antwoord en vrijheidsgraden dan jij. Stond er ook al zo raar naar te kijken.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het klopt dat er een fout zit in de output, goed gezien!

De analyse had in 1 keer gedaan moeten worden met 2 OV (voorlichting en leeftijd) zoals de syntax ook aangeeft. De output die zichtbaar is, is gebasseerd op een analyse met slechts 1 OV (voorlichting). We zullen kijken of we dat nog kunnen aanpassen.
door (1.6k punten)
...