Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik krijg niet de antwoorden uit mijn output die beschreven staan bij de antwoorden.

Uit de output van de Test of Between subjects tabel concludeer ik: dat de voormeting een effect heeft op de nameting F (1,102)=136,52, p<.001. Maar deze waarden, zowel de Df als de waarden op zich komen niet overeen met de terugkoppeling bij de vraag.

Het tweede deel van de terugkoppeling betreft de gemiddelden. Ook die komen niet overeen met mijn output, zie Estimates. De controle groep gaat volgens mijn tabel gemiddelde 2,3 keer (SE=0.12), de digitale groep 2,7 (SE=0.1) en de de groep persoonlijk advies 3 (SE=0.12) keer per week sporten na afloop van het experiment. Of zijn de details hier niet belangrijk?

 Zie hier de output die ik gebruik en de terugkoppeling die wordt gegeven

Alvast bedankt!

      

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (280 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
He hoi,

Ik denk dat jij dezelfde fout als ik heb gemaakt, waar ik mee zat te worstelen. Je hebt de data overgenomen van de ANCOVA met Custom model, in plaats van de ANCOVA met Full Factorial. Als ik het nu goed begrijp, doe je die Custom Model alleen maar om de Levene's test of homogeinity of regression te kunnen doen, omdat die niet automatisch in de full factorial voorkomt. De data hierin raakt echter vertekend (ik ben er nog niet helemaal uit wat daar precies de oorzaak van is, misschien een van de docenten?). Hoe dan ook, voor de analyse zelf moet je terug gaan naar de full factorial volgens mij. Daar staat in elk geval de data waar de feedback mee komt.
door (690 punten)
dit is het juiste antwoord. Echter, het is niet de levene's test voor homogeniteit: de interactieterm zelf toetst de assumptie voor de homogeniteit van regression slopes (het verschil tussen paragraaf 12.4 en 12.6 in Field).

De terugkoppeling heeft nu een extra disclaimer om deze verwarring op te lossen
...