Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste mensen,

deze vraag heb ik al eens gesteld, maar ze is nog steeds niet afdoende beantwoord (ik vrees dat ze daardoor uit het oog is verdwenen), dus waag ik maar een tweede poging ;-))

De omegakwadraat bij repeated measures kan je uitrekenen met de omega kwadraat calculator. Jammer genoeg moet je de MSB zelf uitrekenen.

Field eens goed bekeken (p 551, 552 en 567). Daarvoor heb je eerst SST nodig, die krijg je door Sgrant²(N-1), wat betekent dat je de variantie moet zoeken van alle scores over de groepen heen. Hoe je dat doet weet ik dus niet. Of tenminste : je kan toch onmogelijk bij een grote steeproef, alle cijfertjes apart gaan bekijken. Dus moet er een gemakkelijkere manier zijn, denk ik dan. Welke?

De N zijn alle deelnemers van het ganse onderzoek. Dan is het niet meer zo moeilijk, want dan moet je dus SSB = SST – SSM – SSR (die twee laatste vind je in de output van SPSS). MSB is dan SSB/dfB (waar dfB het aantal deelnemers in 1 groep -1 is).

bedankt dus om er nog eens mee over na te denken.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (840 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...