Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de online cursus Psychologisch Experiment wordt de sportcasus achtereenvolgens behandeld met een factoriële ANOVA, repeated measures ANOVA en tenslotte ANCOVA (omdat het steeds over verschillende elementen van de studie gaat). Is het correct dat je in real life deze drie elementen best ineens tezamen analyseert in één analyse (mixed design ANOVA met covariaten) of geeft dat problemen? Als er meerdere covariaten zouden moeten meegenomen worden, kan je deze dan ook ineens in één en dezelfde analyse meenemen? Of heeft dit nadelen?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (750 punten)

1 Antwoord

0 leuk 1 niet-leuk
Het beste is om van te voren goed na te denken hoe je de analyse gaat aanpakken. Je analyseert dan meestal je volledige model (met alle covariaten).

Als je verschillende analyses gaat uitproberen, dan loop je het "risico" dat je gaat "cherry picken". Dus alleen dat rapporteren wat het beste past en de rest negeren.
door (11.7k punten)
...