Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het databestand behorende bij de tentamencasus van EO zijn er drie groepen: voorlichting + labeling, voorlichting, controle. Bij de voorlichting gaat het er tevens om, hoe de voorlichter gekleed is (formeel of informeel). Echter, bij de controlegroep is de variabele kleding ook ingevuld. Deze groep heeft echter helemaal niet met een voorlichter te maken gehad. Hoe worden wij geacht met deze data om te gaan? Enkele analyses worden een stuk ingewikkelder, als we dit deel van de dataset buiten beschouwing moeten laten.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (7.5k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Er is een semantische verwarring over de condities met ‘voorlichting’ en de ‘voorlichter’, De voorlichting betreft niet zozeer de persoon die het geeft (mondeling), maar fysiek voorlichtingsmateriaal. Het is daarom niet juist om te denken dat omdat er in de controlegroep geen ‘voorlichting’ is, er ook geen ‘voorlichter’ is. De ‘voorlichting’ betreft het materiaal, en de experimenter/onderzoeker, die in alle condities aanwezig is, al was het maar om enkel in de controlegroep de vragenljist af te nemen is de voorlichter. Deze twee zijn dus niet met elkaar in conflict in de controlegroep.

Toegegeven, dit is wat verwarrend; het document wordt aangepast om deze verwarring weg te nemen.
door (63.0k punten)
geselecteerd door
vervolgvragen
...