Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
Thema 4 vraag 1 en 2 ik heb bij de Welch test gekeken omdat er verder geen extreme gemiddelde tussen zit. Waarom kijken jullie bij Brown Forsyth?

Ik heb voor beide opdrachten een one-way anova test gebruikt.

Verder vraag ik me af waarom in het antwoord niet gezegd wordt dat niet alle groepen met elkaar significant zijn. Nml in de post hoc testen (bonferoni) kun je zien dat tussen de digitale en persoonlijk advies conditie er geen significant verschil is.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (280 punten)
ok Bedankt voor het antwoord.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je hebt helemaal gelijk; de Welch had in vraag 1 en 2 gebruikt moeten worden. Abusievelijk zijn de niet-robuuste F-waarden in de terugkoppeling gebruikt. Dit wordt nu aangepast.

Je observatie is volledig correct: varianties waren niet homogeen, en er zijn geen extreme gemiddelden die extreme varianties hebben, dus Welch is de krachtigste procedure
door (63.1k punten)
...