Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Doelstelling en vraagstelling moet je toespitsen op de studie, maar hoe doe je dat in de tentamencasus? De (gegeven) titel en de tekst van de studie zijn breder dan de vraagstelling en hypothesen die ik mag maken. Hoe ga ik daarmee om? Ik heb nu een brede doelstelling die bij het hele onderzoek past, en de vraagstelling en hypothesen heb ik toegespitst op de opdrachten van de tentamencasus. Is dat goed zo?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)
Dit werkt eigenlijk door in de hele tentamencasus. Als ik uitga van de vraagstelling die ik moet stellen (deze moet volgens de opdracht (zie  opmerkingenballonnetjes op p. 4 van de studie) betrekking hebben op het effect van voorlichting en type kleding (formeel/informeel), dan gaan dus ook mijn hypothesen, design etc. hierover. De conditie met labeling erin komt dan helemaal niet meer terug, terwijl dit in de studie wel het geval is. Ik loop helemaal vast zo. Wat doe ik fout?
Vergeet deze laatste opmerking van 5 minuten geleden. Wat suf, ook in de conditie met labeling wordt voorlichting gegeven.

De eerste vraag (over hoe doel, vraagstelling en hypothesen zich verhouden) blijft wel staan!

Pfff. ;-)
Ik doe dus eigenlijk een deelonderzoekje? Ik hoef dus ook niet alle data te gebruiken uit het databestand? Of zit ik er helemaal naast te denken?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
We mogen geen feedback geven op de tentamencasus. Als je vragen algemener stelt kunnen we wel helpen (maak daar bijvoorbeeld een gerelateerde vraag van). Voor discussie onderling (onder studenten, dus) is er het discussieforum in Youlearn.
door (77.8k punten)
...