Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij vraag 19 van oefententamen 2 had ik gekozen voor tweeweg mixed ANOVA. Het antwoord wat echter gegeven wordt is drieweg mixed anova. Ik snap dat er vermeld wordt dat er geen verschil wordt verwacht tussen studenten en docenten statistiek. Volgens mij worden daarom de drie condities als drie losse onafhankelijke variabelen gezien? Dit lijkt raar, want ze zijn toch niet werkelijk onafhankelijk van elkaar?

Mijn interpretatie was: er zijn er twee onafhankelijke, between subjects variabelen, namelijk studenten/docent verschil en type afbeelding (negatief, neutraal en positief). De afhankelijke variabele is de mate van opwinding. Mijn gedachte was: je kunt wel aannemen dat er geen verschil zit tussen docenten en studenten maar dit weet je toch niet op voorhand zeker, voordat je dit statistisch hebt kunnen uitsluiten? Waarom ze dan uitsluiten als variabelen? En voor mijn gevoel klopt het niet dat de drie type afbeeldingen als drie verschillende variabelen worden gezien.

Misschien interpreteer ik het volkomen verkeerd, maar dan hoor ik het graag.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (690 punten)
Ik ben het met je eens, ik zou ook zeggen 2-weg mixed op basis van Field p 509:

two independent variables (1 docent of student; 2 type afbeelding), one measured using different entities (1) and the other using the same entities (2)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Jammer dat er hier nog geen antwoord op gegeven is. Ik denk net als jij Vincent, dus ik zou ook graag willen weten wat ik verkeerd doe...

Hopelijk geeft Gjalt Jorn of een andere leraar nog een antwoord.

Martine
door (390 punten)
...