Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb in mijn experiment 6 scenario's en wil de participanten gelijk verdeeld hebben over deze scenario's sexe.

Hoe doe ik dat in Limesurvey.

bedankt voor de hulp!
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Ik weet niet zeker of ik begrijp wat je bedoelt. Bedoel je dat je niet wil randomiseren?

Want als je deelnemers gewoon een random nummer geeft van 1-6, en op basis daarvan een scenario aanbiedt, dan speelt geslacht bij de toekenning van de scenario's geen rol, en daardoor zou je een gelijke verdeling van mannen en vrouwen in de twee condities moeten krijgen.

Of wezen je power-analyses uit dat je maar weinig proefpersonen nodig hebt, en ben je bang dat je met zo weinig mensen geen goede gelijke verdeling krijgt?

(Maar als je in een between-subjects design 6 scenario's wil vergelijken, moet je de power-berekeningen baseren op independent t-toetsen*; en om een medium effect size aan te tonen met 80% power (niet uitzonderlijk hoog, dus) heb je dan 64 mensen per groep nodig. In totaal dus 384 proefpersonen in totaal om een beetje een fatsoenljke power te hebben; en in dat geval moet het vreemd lopen wil je echt verschillende proporties mannen en vrouwen in de zes cellen krijgen.)

Of heb ik het gewoon helemaal verkeerd begrepen en bedoel je nog weer iets anders?

* Je power-berekeningen moeten gebaseerd zijn op t-toetsen omdat je, hoewel je in eerste instantie alle 6 groepen kunt vergelijken met een anova, je daarna wil weten welke scenario's dan eigenlijk van elkaar verschillen, waardoor je sowieso pairwise comparisons moet doen; en dat worden dus t-toetsen. Mensen vergeten dit nog wel eens bij power-berekeningen, dus vandaar dat ik dit gelijk nog even herhaal :-)

door (77.8k punten)

Hoi Gjalt-Jorn,

wat ik nodig heb is een gestratificeerde a-selecte steekpoef. Ik wil namelijk ook de verschillen tussen mannen en vrouwen in reacie op de 6 scenario's onderzoeken.

helpt deze uitleg?

groet

Roelie

 

 

 

 
 
Hoi Gjalt-Jorn,  ik denk dat ik al een heel eind ben, als het is gelukt laat ik je weten hoe.    verder:  in een vorige onderzoek bleken de participanten helemaal niet gelijk verdeeld over gender dus kon ik geen analyses doen op gender. Dat wil ik deze keer in ieder geval voorkomen, vandaar.  groet, roelie
Ok, dus je wil dat de kans om in een bepaalde groep gerandomiseerd te worden, afhankelijk is van het aantal deelnemers met een bepaald geslacht dat al in een bepaalde conditie is gerandomiseerd? Dat klinkt vrij complex, tenzij je eerst geslacht meet en daarna zelf randomiseert (maar dat lijkt me ook lastig, dan moeten proefpersonen terugkomen).

Kijken naar aantal proefpersonen is misschien wel mogelijk, maar ik weet niet zeker of dat automatisch kan binnen LimeSurvey . . . Je lijkt een oplossing in gedachten te hebben, dus ik hoop dat je daarmee inderdaad geholpen bent :-)
...