Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

Ik begrijp het verschil maar niet tussen een factoriële-herhaalde-metingen-ANOVA en een mixed design. Voor mij zijn het synoniemen en ik blijf maar in kringetjes denken.

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Eigenlijk geen. In Field wordt er wat rondgespeeld in het hoofdstuk over (one way) repeated measures ANOVA onder de noemer 'factoriele herhaalde metingen ANOVA), maar eigenlijk is dat slechts verwarrend. Beide termen beschrijven hetzelfde: een mix van between subjects (factorial) en within subjects (repeated measures) factoren in een ANOVA. mixed ANOVA en factoriele herhaalde metingen mogen daarom als synoniem gezien.

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de term mixed-ANOVA, omdat er ook mixed-models bestaan en dat is dan weer een andere techniek. (Want statistiek is niet al ingewikkeld genoeg)
door (63.5k punten)
Zit ik hier dus al twee dagen heel hard over na te denken en gefrustreerd te raken. Vind het nu (achteraf) wel grappig, maar was vooral gisteren er flink chagrijnig van. ;-) Wat ik maar wil zeggen is dat ik dus heel blij ben met je antwoord. Mijn dank is groot!
"(Want statistiek is niet al ingewikkeld genoeg)" :-)

Zeg dat wel. blush

...