Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hey,

Bij vraag 8 in oefententamen 2 kijken we volgens mij naar de verkeerde rij. Levene's test geeft een sig van .783, en dat betekent toch dat de varianties gelijk zijn? Voor de uitkomsten van t en mean difference (en voor de conclusie van deze vraag) en zo maakt dat in dit geval niet uit, want die zijn in beide rijen toch hetzelfde, maar de df van de 'equal variances not assumed' wordt hier gebruikt, en volgens mij zijn ze 'wel assumed', toch? Of heb ik hier iets verkeerd in mijn hoofd zitten? (kan hoor;-))

Patrick
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (840 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Nee hoor, niets over het hoofd gezien! In IDA is besproken dat er altijd uitgegaan mag worden van ongelijke varianties, dus er is geen probleem om uit voorzichtigheid hiervoor te kiezen.

De crux is dat er geen antwoord is dat gebruikt maakt van equal variances assumed; dus het enige antwoord met een juiste conclusie is er een die uit gaat van equal variances not assumed.

Ik zal de vraag toch even in het team bespreken; Verwarring hoort niet te ontstaan bij mensen die de stof goed begrepen lijken te hebben
door (61.8k punten)
...