Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij vraag 11 thema 2.4 van Experimenteel Onderzoek wordt verteld deze uit te rekenen met een univariate anova, maar er zijn twee nominale waarden en een interval variabele. Wat is de formulering in SPSS syntax voor deze vraag?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (940 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

EDIT: antwoord betreft nu 2.4.11.

Bij het uitvoeren van een anova (general linear model) in SPSS via de menustructuur druk ik altijd de 'heilige drie-eenheid' in bij 'options', en dat zijn: descriptive statistics, homogeneity tests, en estimates of effect size.

Het vinkje bij descriptives levert output op met een descriptieventabel zoals in de terugkoppeling.

De eenvoudigste syntax hiervoor is:

De bovenstaande tabel is verkregen door onder univariate anova de descripritives op te vragen. Zie bijvoorbeeld syntax onder:

UNIANOVA reactietijd BY oor commando
  /INTERCEPT=INCLUDE
  /PRINT=ETASQ HOMOGENEITY DESCRIPTIVE
  /DESIGN=oor commando oor*commando.

Een uitgebreidere versie van deze syntax heb ik nu ook in de terugkoppeling geplaatst.

door (61.8k punten)
bewerkt door
Excuses, Ik bedoelde in thema 2.4 i.p.v. 2.3.
Bedankt; ik heb mijn antwoord nu geupdate; zou je de vraag kunnen aanpassen, zodat deze naar 2.4 refereert (zodat andere studenten kunnen leren van je vraag en antwoord)?
...