Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste allemaal.

Bij opdracht 1.3.2 en 1.3.3 (onderzoekspracticum PS) voer je een principale factoranalyse uit en viel me op dat er geen gebruik wordt gemaakt van de gehercodeerde items, maar van de oorspronkelijke. Dit verklaart de negatieve waarden in de tabellen van de terugkoppeling, die in mijn versie positief waren, Ik begrijp niet waarom de oorspronkelijke items gebruikt worden, Kan één van jullie dit toelichten?

Groeten, Barbara Best
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (150 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
In een factoranalyse is omcoderen niet nodig. Bij klassieke testtheoretische methoden, zoals cronbach's alpha is dit absoluut noodzakelijk, maar bij een factoranalyse is de kracht van het verband waar ben in geinteresseerd is (en de richting is dan secondair, mits logisch). Het is niet fout om te hercoderen en dan de FA te doen; er moeten dezelfde conclusies getrokken kunnen worden
door (63.0k punten)
...