Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij die posthoc testen van de annova, is zijn er 3 keuzen. Bonferoni. tukey en de games of howel. Bij gelijke varianties moet je dan kiezen voor een van de eerste 2, mij is niet duidelijk waarom de een of de ander. Of waarom ik ze beide doe.
in Methodologie door (300 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn in feite veel meer verschillende correcties voor Multiple Testing. Overigens zouden deze correcties niet alleen voor post-hoc toetsen gebruikt moeten worden, maar 'officieel' eigenlijk voor alle toetsen in een artikel, zodat de kans op een Type-1 fout in het artikel op 5% blijft.

De Bonferroni correctie is altijd goed, maar het meest conservatief.

De Tukey correctie is goed als je gelijke groepgroottes en gelijke varianties hebt.

Games-Howell is goed als de varianties niet gelijk zijn.

Omdat Games-Howell de aanname van gelijke varianties niet maakt, is het verstandig om deze altijs ook te berekenen, wat je verder ook doet. Als je inconsistente uitkomsten krijgt, is dat een indicatie dat je varianties misschien niet gelijk zijn, en dan moet je daar wat meer in detail naar kijken.
door (77.8k punten)
...