Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vraag me af hoe je een informed consent verwerkt in een online vragenlijst? Je kunt dan niet om een geschreven handtekening vragen, hoe wordt dit normaal gesproken opgelost? Kun je in thesis tools en lime survey bijvoorbeeld een vinkje aanmaken waarin staat dat ze na het lezen van de toestemmingsbrief (informed consent) het vinkje aanvinken als zijnde gelezen en akkoord? Net als je bij het boeken van een vliegticket bijvoorbeeld ook moet aanvinken dat je akkoord bent met de algemene voorwaarden voordat je doorgaat met invoeren?

Wie heeft hier ervaring mee? Ik ben er ook nog niet uit of ik thesis tools of lime survey ga gebruiken. Wat is hierover het advies? Ik heb de uitleg gelezen over het verschil in de systemen, maar ik mis iets over eisen van de OU. Zo ben ik nu bezig met een cross sectionele studie voor mijn master scriptie. ZIjn er dan bijvoorbeeld strengere eisen voor het gebruik van een bepaalde systeem? Dus dat je bij voorkeur Lime Survey gebruikt omdat dit moeilijker is en je geacht wordt dit als master student te moeten kunnen?

Groetjes,

Sandra
in Online vragenlijsten door (210 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

Deze vraag wordt beantwoord op http://oupsy.nl/help/47/wat-is-een-informed-consent-en-wat-staat-er-in

Ik zou absoluut LimeSurvey aanraden. Niet alleen is LimeSurvey veel krachtiger dan ThesisTools, het is ook nog eens gratis (want Open Source). Bovendien wordt het vrij veel gebruikt, waardoor er heel veel tutorials en filmpjes met uitleg te vinden zijn op Google. De competenties die je aanleert door met LimeSurvey te werken zijn ook veel waardevoller voor de rest van je professionele carriere. Dus ik zou zonder twijfel LimeSurvey aanraden.

door (77.7k punten)
...