Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zie het niet staan in de rubric, dus ik ga er van uit dat er niet naar gekeken wordt, maar ik zou het toch graag zeker weten. Ik probeer nog wel eens wat uit in SPSS, en daarom is mijn output nogal rommelig. Vandaar mijn vraag (zorg).
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (2.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Eigenlijk niet. Het is wel aan te raden om een redelijke 'clean' outputbestand (of syntaxbestand) mee te sturen. Hoewel deze niet beoordeeld wordt, kan het wel eens zijn dat een resultatensectie zo onduidelijk beschreven is, dat het nodig is om de output o.i.d. erbij te pakken om te controleren of in ieder geval de analyse juist is uitgevoerd. Voor onjuiste uitvoering is meer punten te verliezen dan onjuist beschrijven; de duidelijker de meegeleverde syntax/output, des te meer kans om de juiste beoordeling te krijgen
door (63.1k punten)
1. Dus je stuurt dan alleen de syntax mee?

2. En doe je dat als bijlage bij je rapportage, of helemaal als apart bestand, los van de rapportage?

3. Hoe verwijder je delen uit je output? Stom, maar ik kan dat maar niet vinden (vandaar het rommeltje in mijn output en vandaar weer mijn vraag).
Syntax is voldoende (mits databestand ook aanwezig), als een los bestand.

Als je niet vanuit syntax hebt gewerkt (of een syntax bestand hebt aangemaakt middels de 'Paste-knopt', dan zou je nog een syntax bestand kunnen maken, door de commando's in de output (voorafgaand aan iedere analyse in de output) te copy-pasten in een leeg syntax bestand. De relevante commando's copy-pasten en dan runnen zou moeten leiden tot een efficient en 'schoon' outputbestand
Sorry ik begrijp het nog niet helemaal. :-/ Ik heb nu alle relevante commando's in een schoon syntax bestand gezet, en dat blijf ik vanaf nu keurig doen. ;-) Beetje omslachtig denk ik, maar ik ben nog achter de niet-omslachtige manier. Maar je schrijft ook dat het databestand aanwezig moet zijn, dat je de commando's zou moeten kunnen runnen vanuit het syntaxbestand. Maar hoe run je die commando's dan? Ik ga op een syntax staan, en dan doe ik....???

O o o , wat suf. Ik had de commando's in een leeg OUTPUT bestand gezet in plaats van in een leeg SYNTAX bestand. En ziezo, dan kun je dus niet runnen. Vergeet mijn vorige vraag a.j.b.! blush

syntax/output meesturen
...