Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de eindopdracht wordt het volgende vermeld:" Geef hier de hypothesen. Zorg er voor dat deze aansluiten bij de onderzoeksvraag. Formuleer minimaal 3 hypothesen. In de eerste de vetconsumptie van de verschillende condities met elkaar worden vergeleken. In de tweede wordt de vetconsumptie als gevolg van de formele en informele kleding vergeleken. In de derde hypothese wordt de interactie tussen de condities en type kleding (formeel en informeel) vergeleken op vetconsumptie."

Hebben we daar wat vrijheid? Je kan iets ofwel over tijd bekijken ofwel gemiddeld bekijken; mogen wij zelf kiezen wat we het meest relevant vinden?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (750 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is (beperkte) vrijheid om eigen hypothesen te kiezen. De vrijheid is in die zin beperkt dat de hypothesen voort moeten komen uit de inleiding; er kunnen geen variabelen worden toegevoegd die niet in de data staan, en hypothesen moeten enigszins logisch zijn op basis van de theorie.

Dus eigenlijk is de vrijheid om hypothesen te kiezen redelijk illusoir. Om het in de termen van zelfdeterminatie theorie uit te drukken (Ryan & Deci, 2001): het betreft hier waargenomen autonomie (in tegenstelling tot werkelijke autonomie)
door (63.5k punten)
...