Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als je op basis van je analyse kan concluderen dat je interventie geen significant effect heeft gehad op je afhankelijke variabele (bvb via repeated measures factoriële ANOVA), en je interventie heeft 3 niveaus, is het dan nog nodig om in je rapportering iets te melden over de resultaten van de contrasten? Is het dan niet per definitie zo dat er geen verschillen zijn tussen elk van de verschillende niveaus (cfr de term "omnibus"test van Field)?

Als er geen significant effect is van de interventie, is het dan OK dat ook de gemiddelden van elke interventievorm niet gerapporteerd worden (aangezien ze toch niet significant verschillen) of wordt er dan toch verwacht dat je dat rapporteert?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (750 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoewel een niet-significant omnibus effect vaak een voorbode is voor niet-significante contrasten, zijn contrasten apriori opgesteld en daarmee onderdeel van het stelsel van hypothesen. Bij contrasten kan het daarom geen kwaad om in tekst extra te benadrukken voor welke hypothesen specifiek geen steun was, zodat in de discussie hier makkelijk op teruggekomen kan worden zonder nieuwe resultaten te preseteren.
door (63.5k punten)
bewerkt door
...