Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het onderzoeksverslag wil ik de respondenten beschrijven. Ik heb nu het aantal personen dat daadwerkelijk heeft deelgenomen aan het onderzoek berekend (2203) en hoeveel daarvan mannen zijn (1100) en hoeveel daarvan vrouwen (1103). Deze twee groepen samen vormen 100% van de respondenten. Maar nu heb ik de missing values berekend (N valid listwise) en dan kom ik op 109 missing values = 4.9%. Hoe kom ik erachter hoeveel daarvan mannen en hoeveel daarvan vrouwen zijn?
Gesloten met het bericht: Dit is opgelost in de opmerkingen.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (460 punten)
gesloten door
Na het lezen van de uitleg begrijp ik nog niet hoe ik te weten kan komen hoeveel mannen en hoeveel vrouwen onder de missing values vallen. Ik wil de missing values niet imputeren of verwijderen maar juist meenemen in mijn rapportage over respondenten.

In de achtergrondinformatie staat het als volgt gerapporteerd:

De onderzoeksgroep bestond uit 2203 proefpersonen. Hieronder waren 1747 vrouwen (79.30%) en 452 mannen (20.52%) en vier missing values (0.18%).

Zo zou ik het ook graag willen kunnen rapporteren.
Wil je weten hoeveel missing values op de variabele 'geslacht' man of vrouw waren? Of wil je weten hoeveel mannen en hoeveel vrouwen op een andere variabele dan 'geslacht' een missing value hadden?
Ik wil weten hoeveel mannen en hoeveel vrouwen op één van de variabelen een missing value hadden.

Nu heb ik namelijk dit:
Er hebben daadwerkelijk 2203 personen deelgenomen aan het onderzoek. Onder de deelnemers waren 1100 mannen (49.9%) en 1103 vrouwen (50.1%) en 109 missing values (4.9%). Dit kan niet want dan zou ik 104.9% aan respondenten hebben.
Als je frequencies vraagt krijg je die ten opzichte van alle deelnemers, en apart voor de 'valid cases'. Door in de linker kolommen te kijken (dus de frequencies ten opzicht van alle deelnemers, waarbij de missings dus ook 'percentages krijgen') zou je je antwoord moeten hebben, toch?
...