Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als je homogeniteit van variantie wil testen in SPSS bij een mixed ANOVA, dan heb ik gemerkt dat de Levene's test kijkt naar de homogeniteit van variantie tussen de twee meetmomenten (within-subject), maar niet naar de homogeniteit van de between-subject varianties. Hoe test je dit hier dan? Ik zag een Box's test of equality of covariance matrices. Kan dit daarvoor gebruikt worden? Ik stel deze vraag in het kader van de eindopdracht.

Wordt er in de rapportering verwacht dat je vermeldt wat de uitkomsten zijn van de Levene's test en Box's test (inclusief p-waarden)?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (750 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De levene's test doet wat je vraagt; de between-subjects variances. De within-subject variances worden geevauleerd door Mauchly's test of sphericity
door (63.1k punten)
...