Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Ik begrijp niet hoe deze syntax is ontstaan? Welke stappen gaan hier aan vooraf en waar vind je deze syntax codes? Ik kan ze namelijk niet zomaar terug vinden in het boek. Ik weet niet goed hoe ik de vraagstukken moet aanpakken. Is er een gedetailleerdere handleiding beschikbaar?

Mvg,

Danielle Broeze
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (940 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

In de cursus gaan we inderdaad niet uitgebreid in op hoe de syntax is opgebouwd. Wel kan je altijd via de menustructuur werken en dan de syntax "Pasten" naar je syntax scherm. In Field wordt uitgelegd hoe de analyses via de menustructuur moeten worden aangestuurd.

Hier een korte toelichting bij de syntax.

GLM T0_score2 T1_score2 T2_score2 BY conditie

Hier geeft je de afhankelijke variabelen met achter BY between subjects factor. Covariaten kunnen worden toegevoegd achter het woord WITH.


  /WSFACTOR=factor1 3 Simple(1) 

Hier definieer je dat de within subjects factor 3 niveau's heeft en dat contrast "simple" wordt gebruikt, waarbij de eerste waarde als referentie categorie wordt gebruikt.


  /MEASURE=Tijd 

Dit is een vrij te kiezen naam die je aan de within factor meegeeft. Vooral handig als je meerdere within factoren hebt.


  /METHOD=SSTYPE(3)

Dit commando wordt niet besproken in de cursus. In feite kan je deze regel ook weglaten, want dit is de default (standaard) optie


  /POSTHOC=conditie(BONFERRONI) 

Hiermee geef je aan welke postdoc toets je wil zien in de output.


  /PLOT=PROFILE(factor1*conditie)

Hiermee geef je aan welk plotje je wil zien. De volgorde is van belang: conditie*factor1 geeft dus een andere figuur.


  /PRINT=DESCRIPTIVE ETASQ 

Hiermee vraag je bepaalde geprinte output op.


  /CRITERIA=ALPHA(.05)

Het sIgnificantieniveau kan je ook weglaten, want is ook default.


  /WSDESIGN=factor1 
  /DESIGN=conditie.

Met deze twee commando's definieer je het design dat je wil analyseren. Er is dus een Within subject factor (factor1) en een between subject factor (conditie).

door (11.7k punten)
...