Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Gaat over oefententamen nr. 1

76.1 Deze vraag gaat over de tentamencasus.

Welke stelling is juist?

a De regressiecoëfficiënt voor het verband tussen hoe vaak een kind op de pop gaat zitten en hoe vaak een kind op de pop schiet is in deze steekproef ongeveer een halve standaarddeviatie groot.

b Hoe vaak een kind op de pop gaat zitten verklaart in deze steekproef bijna de helft van de variantie in hoe vaak een kind op de pop schiet.

Waarom is dit antwoord A i.p.v. B? Op basis van welke data kan je dit in je output zien? Regressiecoefficient zegt toch niks over de standaarddeviatie?

Groet Margery
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi, mag ik vragen waar je proeftentamens vindt? Ik zie deze nergens maar zou deze graag ook bekijken? Of staat dit in de oefencasus voor het tentamen (hoofdstuk 8)?
door (490 punten)
Hoi, het staat in de oefententamens en gaat over de tentamencasus. Ik had eigenlijk het vorige kwartiel de module moeten afsluiten dus weet niet of de thema's nu anders zijn opgebouwd. Ik ben benieuwd naar je mening.

Gr. Margery
...