Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb de verwerkingsopdracht 2.6.6. gemaakt. Alle uitkomsten kloppen behalve die van Angst 1 en Angst 2. Kan het kloppen dat het werkboek niet klopt? Als je in het databestand kijkt bij Angst zie je namelijk dat de hoogste score nooit 75 kan zijn. Hopelijk heb ik gelijk want ik dacht het te snappen :-)
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (490 punten)
Ook bij mij zijn de uitkomsten bij Angst1 en Angst2 anders dan in het werkboek terwijl ik dezelfde commando's heb gevolgd als bij de andere deelvragen van 2.6.6.
Ik denk dat wij het gewoon goed doen en dat het werkboek niet klopt. Het kan niet kloppen als je naar de ruwe data kijkt.
Ik heb precies hetzelfde, de data van Angst 1 en Angst 2 lopen van 0 tot 25, waardoor er nooit een gemiddelde van 42 uit kan komen wat in het werkboek staat.
Er zijn kennelijk twee versies van dit bestand in omloop. Het enige verschil is overigens dat de twee angst variabelen een factor 3 verschillen.

Als ik het bestand via bronnen download krijg ik wel het juiste bestand.

We moeten even uitzoeken hoe het kan dat sommigen een "oud" bestand hebben.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb precies hetzelfde, alles klopt, behalve de angst1 en angst2. Omdat jij de vraag gesteld hebt en ik ook van plan was om te doen, zal het goed zijn zoals wij gedaan hebben ;-)
door (200 punten)
...