Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dank je wel Patrick, helaas nog niet uit de verwarring nadat ik het een poosje heb genegeerd.

Het blijft me puzzelen dat de controlegroep bevraagd wordt op 'hoe geloofwaardig vindt u de voorlichter' - terwijl de controlegroep geen voorlichting kreeg maar slechts onderzoekslijsten. Dat zou niet zo zijn (met nu de aangepast tekst) als ik die data maar niet had van twee kledinggroepen in de controlegroep.

Ik hoop een ondubbelzinnig antwoord van Ron Pat-el.
gerelateerd aan een antwoord op: vervolgvragen
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 1 niet-leuk
In iedere groep komen de respondenten in contact met een persoon die zich als ‘voorlichter’ voordoet (maar eigenlijk weinig meer is dan een enqueteur/onderzoeksassistent). Dit betekent dat in de twee experimentele condities waar voorlichting wordt gegeven de vragenlijstafnemer aanwezig is in formele danwel informele kleding. In de controleconditie is er nog steeds een onderzoeksassistent aanwezig; deze geeft wellicht geen voorlichting, maar neemt nog steeds een vragenlijst af. Deze persoon draagt ook kleding (formeel danwel informeel). In alle drie condities is er daarom contact met iemand die formeel danwel informeel gekleed kan zijn.

In de controleconditie wordt er een baseline gelegd tussen formeel en informeel. De experimentele condities kunnen als een effect gezien worden dat boven het controlegedrag uit zou steken. D
door (63.5k punten)
...