Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 3.2.2 moet er een logistische regressieanalyse uitgevoerd worden, waarin een vergelijk gemaakt wordt tussen twee modellen: een twee-predictormodel en een drie-predictor model. Bij de omnibus test van het tweede model staat bij block de $\chi^2$ en de $df$ die ook in de uitwerking genoemd zijn, resp. 8.454 en 1. Echter, de in het antwoord genoemde $p$-waarde is die van het complete model (< .001) en niet die van de verbetering (.004). Is dat de bedoeling geweest?

Ook de gegeven $\chi^2_{diff}$ is anders dan in de output van SPSS, deze zou 47.107 moeten zijn. Klopt dit?

En nog een laatste vraag: waarom wordt bij de weergave van $\chi^2$ de $df$ niet tussen haakjes gezet, zoals bij andere waardes wel het geval is, bijv. $\chi^2$(1) = 8.454?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (7.5k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Dag Reinout,

Ik heb de getallen in de terugkoppeling aangepast, want die waren inderdaad incorrect. Bij de notatie mag je de df tussen haakjes erbij zetten.

Mvg, Rolf
door (13.1k punten)
...