Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
SPSS is op mijn Mac geinstalleerd. Via file-open-data kom ik rechtsstreeks in "mijn documenten" en niet in werkwijze.sav. Welke stap heb ik overgeslagen en wat moet ik nog doen om SPSS werkend te krijgen? Alvast mijn dank voor het antwoord.
in (Digitale) werkboeken door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het dialoogje dat SPSS opent via File > Open > Data stelt je in staat om het bestand te selecteren dat je wil openen. Dit betekent dat je eerst naar de lokatie toe moet waar je dit bestand hebt opgeslagen. Hiervoor kun je dat dialoogje gebruiken. Precies uitleggen hoe dit moet (wat een bestand is, hoe zo'n generiek dialoogje werkt, etc) strekt wat te ver voor deze cursus; als je niet begrijpt hoe dit werkt, is het misschien aan te raden om een basiscursus computergebruik te volgen voordat je verder gaat. Er zijn veel gratis tutorials en filmpjes te vinden via Google of Youtube. Let op dat je op het juiste besturingssysteem (operating system) zoekt; in jouw geval moet je dus voor Macs zoeken, niet voor Windows of Ubuntu.
door (77.8k punten)
...