Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de terugkoppeling van opdracht 3.1.2 staat dat uit de screeplot blijkt dat er beter drie factoren getrokken kunnen worden, omdat de knik bij de 4e component zit? Hoe kan ik dat aflezen uit de screeplot die verkregen wordt als onderstaande syntax wordt gebruikt, er zijn maar drie factoren ingevoerd? Wellicht zit er een fout in de syntax of ik interpreteer de screeplot niet goed.

FACTOR
  /VARIABLES @STEUN_Lamborn @CONTROLE_Lamborn @STRIKTE_CONTROLE_Lamborn
  /MISSING LISTWISE
  /ANALYSIS @STEUN_Lamborn @CONTROLE_Lamborn @STRIKTE_CONTROLE_Lamborn
  /PRINT INITIAL CORRELATION SIG DET KMO EXTRACTION ROTATION
  /FORMAT SORT BLANK(.30)
  /PLOT EIGEN
  /CRITERIA FACTORS(3) ITERATE(25)
  /EXTRACTION PAF
  /CRITERIA ITERATE(25)
  /ROTATION PROMAX(4)
  /SAVE AR(ALL)
  /METHOD=CORRELATION.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (660 punten)
Een screeplot is universeel, dus hetzelfde ongeacht het aantal gespecificeerde te extracten factoren. Heb je wellicht een screenshot van de screeplot?
ik denk dat het komt omdat ik de drie schalen heb ingevoerd en niet apart alle items. Ik heb namelijk maar drie punten in de screeplot.
Oh wacht, inderdaad; ik zie het aan je syntax ineens. Als je wilt kun je je opmerking tot antwoord maken; dan is de vraag 'gesloten'.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je krijgt in de screeplot (/PLOT EIGEN) alle eigenwaarden te zien van de PCA, ongeacht het aantal componenten/factoren dat je wilt trekken.  Zie ook Field, want die geeft wat tips bij het interpreteren van een screeplots.
door (13.1k punten)
...