Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In een artikel van Zoghbi-Manrique-de-Lara (2011) wordt bij de discussie vermeld:"Finally, we believe that our study has significant limitations. We present a causal model, and yet use a cross-secional design, and this could be a major limitation of our research. Hence, the study could suffer from mono-method/source bias." Wat betekent dit precies en is dit een gebruikelijke tekortkoming bij een regressie analyse met een cross-sectioneel design?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (4.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, dit is een gebruikelijke tekortkoming. Regressieanalyse gaat impliciet of expliciet uit van causale relaties, maar die kunnen niet worden getoetst in een cross-sectioneel design. Je hebt dus andere designs nodig om de causaliteit te toetsen (experimenten met random designs).

Mono-method slaat dus op het feit dat er maar een enkele methode is toegepast (hier: survey). Door meerdere methoden van onderzoek te combineren (multi-method) gaat de kwaliteit van je onderzoek vooruit en kan je in het algemeen sterkere conclusies trekken.
door (11.7k punten)
...