Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de eindopdracht staat dat er 3 hypotheses geformuleerd moeten worden (twee hoofdeffecten en een interactie-effect), maar ik heb voor het tweede hoofdeffect (voorlichting) meer dan één hypothese. Ik wil namelijk een hypothese formuleren die een link legt tussen kleding van de voorlichter en geloofwaardigheid, en tussen geloofwaardigheid en vetconsumptie. Dat lijkt me namelijk logischer dan een hypothese over de kleding en vetconsumptie. Maar... mag dat?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (360 punten)
Of is de variabele "geloofwaardigheid" slechts een manipulatiecheck?

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
We kunnen geen concrete tips voor de eindodpracht geven, omdat dit een tentamenopdracht betreft.

De vraag is niet alleen wat 'logischer' zou zijn, maar wat de hypothesen zijn die op basis van de inleiding opgesteld kunnen worden. Houd er rekening mee dat een variabele niet zowel afhankelijke variabele en manipulatiecheck kan zijn, en dat de inleiding bepalend is voor de afhankelijke variabele van belang.
door (63.0k punten)
...