Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor verschillende verslagen moet ik tabellen vanuit SPSS in Word invoegen. Nu kunnen screenshots wel, maar bij het resizen van deze plaatjes verandert ook de lettergrootte. Is hier een oplossing voor?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (7.5k punten)

3 Antwoorden

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Ja, dat is inderdaad een groot probleem! Ik ben hier mee bezig geweest, met verschillende bronnen van het internet, en ik geloof dat ik er uit ben. Ik heb een instructievideo online gezet, deze kan je hier vinden: https://www.youtube.com/watch?v=Fj_4P8__I7M. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
door (7.5k punten)
geselecteerd door
Supergoed Reinout!

Ik kan deze aanpak 'endorsen', zo zou ik het ook doen.

Een stapje verder is gebruik te maken van het OMS, het 'output management system' van SPSS. Hiermee kun je output gelijk wegschrijven naar textbestanden. Die kun je dan inlezen in een Excel sheet, die dan in een andere sheet de net gelayoute tabel presenteert.

Maar dat is wat werk om goed aan de praat te krijgen, en alleen de moeite als je veel analyses/tabellen moet verwerken.

(En in dat geval kun je beter R gebruiken, dat is veel efficienter en krachtiger.)
Wat ben ik blij met jouw goede videoinstructie, Reinout! Dankjewel!!
0 leuk 0 niet-leuks
Wat geweldig Reinout. Heel erg bedankt voor deze ruimhartigheid van delen. Groet, Petra
door (1.8k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Eenvoudig een tabel naar Word kopieren vanuit de output SPSS: met je muis op tabel gaan staan rechtermuisknop. Als het goed is krijg je een uitrolmenu met 'copy special'. Je kunt dan kiezen voor een jpg-bestand en de tabel wordt als een afbeelding in je Word-document geplakt.
door (200 punten)
...