Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
Mijn resultaten zien niet hetzelfde uit als de antwoord voorbeelden. In grote lijnen wel maar bij de Q-Q-plot heb ik geen grijze achtergrond (Ik weet ook niet wat dit aan het aangeven is).

Is het ook zo dat wij de density plot en de normale vordeling bij alle histogrammen automatisch moeten plotten, ook al vraagt de opdracht er niet voor zoals deze?
in SPSS door (180 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Deze had ik gemist, sorry. De kleur van de achtergrond verschilt per programma, en om diezelfde reden zie je niet altijd die schaduw (het betrouwbaarheidsinterval). Dit is niet erg; bij de toets worden alleen vragen gesteld die je met alle programma's kunt beantwoorden.

Als je de krachtigste visualisaties wil, heb je R nodig (R is ook gebruikt voor de visualisaties in het cursusmateriaal). Maar sommige mensen vinden SPSS prettiger werken, en dat is ook goed.

Je hoeft de normale verdeling en densityplot niet te plotten. Dit kunnen handige hulpmiddelen zijn bij de interpretatie, maar ze zijn nooit noodzakelijk.
door (77.8k punten)
...