Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Allemaal,

Hoe rapporteer je missings in je onderzoek? Er werd mij verteld dat ik de missing values moet aangeven bij de operationalisering van mijn variabelen. Ook vraag ik me af hoe ik een nieuw gemaakte schaal moet rapporteren. Ik heb een nieuwe schaal, na controle voor schaalbaarheid met Cronbach's alpha, van 2 variabelen gemaakt. De syntax code luidt als volgt:

compute motivatie=mean.2(c014verw, c015verw).
value labels motivatie 1 'weinig'  5 'veel'.
missing values (-88,-99).
FREQUENCIES motivatie.
DESCRIPTIVES motivatie.

Moet ik dan rapporteren dat ik een nieuwe schaal van 2 variabelen heb gemaakt waarop het gemiddelde van de 2 variabelen het antwoord vormt? Ik snap de interpretatie/rapportage niet echt.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Maudi
in Univariate (descriptieve) statistiek door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit zijn eigenlijk twee losse vragen die in aparte vragen gesteld moeten worden. De vraag over missings is een mogelijk duplicaat van:

https://oupsy.nl/help/4073/houd-rekening-met-missing-values-onder-kopje-respondenten?show=4089#c4089

https://oupsy.nl/help/3697/methode-respondenten-vermelden-wanneer-geslacht-weergegeven?show=3698#a3698

https://oupsy.nl/help/3889/doen-met-missing-values-aantal-kenmerken-onderzoeksgroep?show=3896#a3896

Over de rapportage van nieuwe schalen. Bij het onderdeel Meetinstrumenten wordt per onderzoeksvariabele (construct) beschreven hoe deze is geoperationaliseerd en gemeten. Als dat betekent dat twee items tot een schaal zijn gevormd door ze te middelen dan dient dat daar beschreven te worden.

De exacte bewoording is vrij om zelf te kiezen. Belangrijk is vooral dat het er staat op een heldere doch zo bondig mogelijke wijze, zonder SPSS-variabelenamen te gebruiken.
door (61.7k punten)
...