Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de huiswerkopdracht 6 doe je een MRA op tevredenheid met de 4 HSL-schalen.
Nu wordt in vraag 6 b de volgende vraag gesteld:

'(b) Wat zegt de Multiple R over de relatie tussen hechting en depressie? Kunt u aangeven wat

bedoeld wordt met de Multiple R?'

Is dit een fout? De MRA draait toch om de relatie hechting en tevredenheid en niet depressie? Of is het de bedoeling dat we dit terugredeneren?
Gesloten met het bericht: Beantwoord
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (690 punten)
gesloten door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi Vincent,

In de opgave op de site van s04251  staat:

Opgave 6  Voer een meervoudige regressieanalyse (MRA) uit om na te gaan wat de invloed is van de vier HSL-hechtingsstijldimensies op ‘tevredenheid met het leven’ (@SWLS_TOT). Zorg ervoor dat u naast de standaard output van SPSS REGRESSION extra gegevens in de output krijgt die te maken hebben met “multicollineariteit”. Beantwoord de volgende vragen:

/ (b) Wat zegt de Multiple R over de relatie tussen hechting en ‘tevredenheid’?  Kunt u aangeven wat bedoeld wordt met de Multiple R? 

Ik denk dat jij een oude huiswerkopdracht hebt gebruikt (facebook of een jaar geleden gedownload?), waarin inderdaad een foutje stond.

MvG, Rolf van Geel

door (13.1k punten)
Beste Rolf

Ik zit in de PB0802 cursus en daar staat dan het verkeerde document geupload, want daar heb ik hem vandaan gehaald.

Groet

Vincent
Hoi Vincent,

Ik zie het nu ook. Het is kennelijk een jaar geleden gekopieerd met een oude fout erin. Ik heb nu op de site van PB0802 het juiste document geplaatst. Het gaat dus om 'tevredenheid'.

MvG, Rolf
...