Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de virtuele bijeenkomst werd het rechterhistogram (fixationbias to pain) naar rechts geroteerd en vervolgens in het linker histogram geplaatst. Uiteindelijk bleek het rechter histogram niet geroteerd weergegeven, maar gespiegeld. Waarom is dat?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (140 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Dit komt omdat de conventie is om assenstelsels van links naar rechts (voor de X-as) en van onder naar boven (voor de Y-as) te laten lopen. Als je alleen maar roteert staan de laagste (linker) waarden bovenaan en de hoogste (rechter) waarden onderaan, en dat is verkeerd om. Je kunt zo natuurlijk ook een scatterplot maken (want je kunt assen omdraaien), maar dan zou je een verkeerd voorbeeld laten zien, en dat wil je liever vermijden natuurlijk.
door (77.7k punten)
...