Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik wil namelijk graag zeker weten dat mijn analyses kloppen. Verder lees ik dat het gaat om het interpreteren van deze analyses, dan moet je er wel zeker van zijn dat deze kloppen. Anders is je antwoord per definitie al fout.

in Inleiding Onderzoek (OIO - was Inleiding Data Analyse, IDA) door (190 punten)

2 Antwoorden

1 leuk 0 niet-leuks
Lijkt me niet. Want dan worden de antwoorden dus voorgezegd. Ze gaan er vanuit dat je het snapt en dus de goede output draait.
door (490 punten)
0 leuk 0 niet-leuks

We toetsen of de student (jij dus) in staat is (bent) om:

  • De juiste analyses te kiezen gegeven de vragen in de tentamencasus;
  • Die analyses op de goede manier uit te voeren en dus de gewenste output te produceren;
  • Die output te interpreteren.

Als het uitsluitend om het interpreteren zou gaan, dan zouden we niet de moeite hoeven nemen een casus te produceren waarvoor je analyses moet doen. Dan zouden we gewoon die output kunnen presenteren.

Je hebt dus gelijk dat het om toetsing van je interpretatievermogen gaat; maar ongelijk als je denkt dat het daarmee uitsluitend om toetsing van je interpretatievermogen gaat. Het betreft ook een toetsing van je vermogen de juiste analyse te kiezen en uit te voeren. 852012467 heeft dus gelijk!

door (76.7k punten)
...