Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

ik loop heel erg vast bij vraag d van de tweede vraag van opdracht 3.2. In eerste instantie omdat de syntax in de reader niet klopt en ik lang bezig ben geweest om de vinden welke de goede syntax was. Toen ik op deze site de goede syntax had gevonden heb ik die ingevoerdt en vervolgens syntax 5.2 zoals in de reader maar krijg nog steeds een foutmelding. Ook als ik knip en plak uit het antwoord model krijg ik die foutmelding.

Dit is de output die ik krijg nadat ik syntax 5.1 (de versie op deze site) en 5.2 invoer:

 EXECUTE.
MIXED WIS WITH IQC
/PRINT= SOLUTION TESTCOV
/METHOD=REML
/FIXED= INTERCEPT IQC
/RANDOM= INTERCEPT IQC | SUBJECT(Klas).

Mixed Model Analysis

Warnings
Text: IQC Command: MIXED
An undefined variable name, or a scratch or system variable was specified in a variable list which accepts only standard variables.  Check spelling and verify the existence of this variable.
Execution of this command stops.

Wie kan mij vertellen wat er fout gaat?

Met vriendelijk groet,

Lara Feije
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik vermoed dat de variabele IQC niet bestaat in je datafile. Want SPSS zegt "An undefined variable name, or a scratch or system variable was specified in a variable list which accepts only standard variables.  Check spelling and verify the existence of this variable." en geeft aan dat dat over de text "IQC" gaat. Kan het kloppen dat die variabele anders heet?
door (77.8k punten)
Sorry voor de late reactie, ik ben een tijdje weg geweest. Ik snap je aantwoord niet moet ik eerlijk zeggen. Ik heb syntax 5.1 gebruikt zoals hij in het bestand van taak 3.1 gegeven wordt, gewoon geknipt en geplakt. Dat geeft hij execute aan.

Vervolgens syntax 5.3 ingetypt met IQ vervangen door IQC en dan krijg is deze error melding. Ik zit nu echt vast op dit onderdeel en heb geen idee hoe ik de variabele anders moet centreren. Heb ook op de facebook pagina van de cursus gekeken maar kon ook niet verder met de antwoorden die daar stonden, zag ook dat een aantal mensen deze taak maar hebben overgeslagen omdat ze er niet uit kwamen.

Heb je nog een oplossing?
...