Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
KDA opdracht 1.4.1 Casus 2:

Hoe kan de modus "2" zijn als in SPSS de waarde voor de "oude werkwijze" 0 is en voor de "nieuwe werkwijze" 1 is?
in Methodologie door (530 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Waarom denk je dat de waarde 0 en 1 zijn? In de SPSS data staat toch 1 en 2? En omdat er 47 keer "1" staat en 55 keer "2", is "2" de modus (dit komt het meest voor).

Luc
door (7.9k punten)
Beste Luc, wederom dank voor je snelle antwoord.

Ik weet niet hoe ik er op gekomen ben dat de modus "2" zou moeten zijn, aangezien ik dit niet meer terug kan vinden in de opdracht cq antwoorden.

De modus moet naar mijn inziens "1" zijn, want inderdaad 47x komt de oude werkwijze voor, maar volgens mij heeft deze variabele in SPSS de waarde "0" en 55x komt de nieuwe werkwijze voor (en is dus de mest voorkomende waarde), welke een waarde "1" heeft in SPSS. Dus de modus is dan "1" en niet 2.

(De waardes "0" en "1" heb ik gehaald uit de "variable view" in SPSS).


Ik deed de module KDA een paar jaar geleden. Ik nam een kijkje in de toenmalige SPSS gegevens. Misschien is het intussen veranderd? SPSS zal je alleszins de correcte waardes geven voor Modus en Mediaan.

Luc

Dank voor je antwoord en het meedenken Luc, waardeer ik zeer!
...