Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In de uitwerking van 5.6.8 staat dat de effectgrootte middelmatig is.  Maar is -0.27 niet zwak negatief waarmee wellicht de conclusie ook anders wordt?

"De regressiecoëfficiënt (b) van leeftijd is negatief, en heeft een bijbehorende effectgrootte (β) die middelmatig is (95% CI [0.22;0.04], b=0.13; SE=0.04; β=0.27; p=.004. "

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (280 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De conclusie is in lijn met de data, toch? De conclusie luidt: "Het lijkt er inderdaad op dat naarmate men ouder is de toename in arbeidstevredenheid minder wordt."

Immers, zoals bij 5.6.7 staat: "Toename in arbeidstevredenheid is gemeten als het verschil van arbeidstevredenheid voor en na de training. Hoe hoger de score hoe meer de tevredenheid is toegenomen."
door (77.8k punten)
...