Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hi,

Zoals mijn vraag al aangeeft, krijg ik bij verwerkingsopdracht 6.3.9 een andere B.I. dan het antwoordmodel.

Het antwoordmodel geeft aan : De t-toets laat zien dat mannen iets hoger scoren op statistische eigen-effectiviteit (0.23 hoger), en hoewel dit verschil significant is (t272=3.51p=.001), correspondeert het met een zwak verband getuige de Cohen’s d van 0.42, die in de populatie zomaar een stuk lager (triviaal, zelfs) of hoger (middelsterk) zou kunnen zijn (95% betrouwbaarheidsinterval = [0.18;0.66])

Het betrouwbaarheidsinterval wat ik heb in mijn output via SPSS is : [-.35857; -.10065].

Cohen's d, t waarde en dergelijke komen wel overeen.

Doe ik iets verkeerd, of hoe kan ik er zeker van zijn dat het klopt?

Alvast bedankt!

Lot

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)
Weet je zeker dat je naar het juiste BI kijkt? Als Cohen's $d$ wel klopt (.42), is een BI van [-.36; -.10] raar, aangezien .42 hier niet binnen ligt.
Zou u wellicht kunnen zeggen met welke stappen in SPSS ik dan wel aan het juiste B.I. kom? Cohen's d heb ik overigens met de hand berekend.

Alvast bedankt.
Het BI van Cohen's $d$ is, net als de waarde zelf, niet met SPSS te berekenen. Dat moet met de hand, of met R. Welk BI hier precies is berekend kan ik zo niet zeggen, daar is de complete output voor nodig. Of een beter geheugen van mijn kant :-).

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is inderdaad het betrouwbaarheidsinterval voor het ruwe verschil tussen gemiddelden (dus niet het gestandaardiseerde verschil tussen gemiddelden, oftewel Cohen's d).

Je kunt een soort quick & dirty benadering van het betrouwbaarheidsinterval voor Cohen's $d$ krijgen door de twee waarden uit dat betrouwbaarheidsintevral van het ruwe verschil te pakken, en die te delen door de gepoolde standaarddeviatie.

En die kun je dan weer vinden door de standaardfout voor het verschil tussen gemiddelden te nemen, en te vermenigvuldigen met de wortel van de steekproefomvang.

Dat ik dit niet eerder heb bedacht. Nu kan ik dit ook in de cursus stoppen :-)

Overigens kun je nog steeds kleine afwijkingen vinden. Dat is niet erg: je moet toch nooit besluiten nemen die hangen op decimalen (zie ook http://oupsy.nl/help/2676/hoe-nauwkeurig-moet-je-zijn)
door (77.8k punten)
...