Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

De helling van de lijn. Dat is de stijging of daling in de variabele op de y-as als de variabele op de X as met 1 eenheid toeneemt. Wanneer zal de y-as dan afnemen? Is dat dan zo als je een negatieve B (regressiecoeffcient) hebt?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (350 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als X de hoeveelheid uren beweging is en Y de hoeveelheid energie die iemand heeft, dan zal bij een steeds hogere waarde van X een steeds lagere waarde van Y worden waargenomen

De assen X en Y zijn een manier om een tweedimensionale ruimte weer te geven, en een punt in die ruimte is weinig meer dan een coordinaat: een combinatie van de projectie op de X-as en een projectie op de Y-as. Punten kunnen daar vrij in bewegen. Je zult dus punten hebben met een hoge X-waarde en een lage Y-waarde en die zullen dan ergens rechtsonder liggen. Als je een wolk van punten hebt die een patroon laat zien van lage Y waarden bij hoge X-waarden (en hoge Y waarden bij lage X-waarden) dan is er een negatief (aflopend) verband tusssen de twee.
door (61.8k punten)
...