Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ben bezig met eindopdracht, heb 64 respondenten maar 9 hebben de vragenlijst (dus alle vragen) niet ingevuld, zijn gestopt bij de algemene vragen, mogelijk omdat die niet op hen van toepassing waren (voorwaarde is werk in zorg en welzijn). Moet ik deze respondenten uit het SPSS databestand halen? Of maakt dat voor de analyses niet uit? De 55 resterende respondenten hebben wel de volledige vragenlijst ingevuld en zijn dus geldig.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (230 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Je kunt deze respondenten eruit halen, maar die zullen bij het maken van schalen automatisch missings krijgen. SPSS laat deze respondenten dan weg uit de analyse. Maar als een persoon veel missings heeft, is de eerste optie wel zo gemakkelijk, want dan is het databestand overzichtelijker.
door (13.1k punten)
geselecteerd door
...