Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het werkboek vind ik de volgende uitleg over regressievergelijkingen;

De regressievergelijking ziet er als volgt uit: Y = .634 + (‐.253 x @Zelf) + (.065 x @Ander) + (.299 x @Positief) + (.804 x @Negatief) Om Y (dat is de voorspelde waarde op angstige hechting) te berekenen hebt u de scores op @Zelf, @Ander, @Positief en @Negatief nodig. In de datafile kunt u die waarden voor de respondent met respnum 18 opzoeken.

Ik heb dit allemaal gevonden, maar welke regel bekijk ik nu in opdracht 4.5? Ofwel, waarom moest ik destijds naar respnum 18 kijken en waar kijk ik nu?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (340 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het invullen van specifieke scores van één persoon (i.c. respnum 18) is bedoeld als oefening, zodat duidelijk is dat je voor elke persoon met steeds dezelfde regressievergelijking een voorspelde score kunt maken. Daarbij vul je de geobsserveerde scores van de predictorvariabelen in. In SPSS kun je voorspelde scores opvragen, zie Field.
door (13.1k punten)
bewerkt door
Zie 8.6.4., p. 331-332. Zie ook opname van online sessie over MRA.
En dan kijk ik uiteindelijk bij de mean verwacht ik? Ik had namelijk alles wat op pagina 331 en 332 staat gedaan.
Ik heb (alleen) willen aangeven dat je in SPSS predicted scores kunt opvragen. Die zijn gelijk aan de scores die je met hand zou kunnen uitrekenen via de regressievergelijking. Dat doe je normaliter nooit, maar het is een nuttige oefening om een keer gedaan te hebben. Succes verder met de cursus.
...