Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe kan ik een betrouwbaarheidsinterval opvragen in PSPP?

In SPSS is dit via BOOTSTRAP maar dat is niet ondersteund in PSPP.

(verwerkingsopdracht 4.8.5)
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (150 punten)
Ik ben niet voldoende bekend met PSPP om aan te geven hoe de confidence intervallen daarin kunnen worden opgevraagd, maar ik kan wel de bootstrap verduidelijken: confidence intervallen staan in principe los van de bootstrap. Een bootstrap is een methode om op basis van een steekproef een tamelijk accurate schatting te maken van het CI in de populatie. Maar ook zonder bootstrap zal er een CI te berekenen zijn. (dit is namelijk de gemiddelde + of - kritieke toetsstatiek*SE).
In de cusus staat ook niet aangegeven hoe de confidence intervallen in PSPP kunnen worden opgevraagd.  Waar kan ik dit dan wel vinden?

(deze zijn toch nodig voor de tentamencasus?)
Even in het verlengde hiervan

verwerkingsopdracht 5.6.5

DATASET ACTIVATE dat.
REGRESSION
/STATISTICS COEFF OUTS CI(95) R ANOVA
/DEPENDENT Angst1
/METHOD=ENTER Statken1.

geeft

.1-11:fout: STATISTICS is geen variabelennaam
In PSPP lijkt (Google) de syntax voor een regressie anders te zijn. Je moet met /VARIABLES nog variabelen toewijzen, vandaar de foutmelding. Zie ook hier: https://drive.google.com/file/d/0B5BXZHVCIsEJbmhscmotV1N5eU0/view.
Oh, ik wist niet dat dit anders ging! Dat is onhandig. Super dat je dat hebt uitgevonden, Reinout!

Overigens zijn de betrouwbaarheidsintervallen niet nodig voor het tentamen. De uitkomsten van bootstrapping kunnen namelijk een beetje verschillen van keer tot keer. Je kunt hier dus niet goed toetsvragen over maken. Die gaan dus altijd over de puntschattingen.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...