Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een case-control onderzoek gedaan naar de samenhang tussen depressieve klachten, angstklachten, stress en ziekte-impact. De onderzoeksgroep heeft een bepaalde ziekte en de controlegroep niet. Het uitgangspunt was dat de controlegroep aanzienlijk minder depressieve klachten, angstklachten en stress ervaren dan de onderzoeksgroep. Dit blijkt inderdaad het geval. Stress komt weinig voor en angstklachten nog minder. Is het logisch om dan ook geen samenhang te verwachten?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (310 punten)
Dit is een studie die eerst ethische getoetst moet worden; dergelijke data mag je niet verzamelen voor Survey. Ik hoop dus dat je de verkeerde categorie hebt geselecteerd!

Dan neem ik aan dat dit voor je masterthese is. In dat geval moet je contact opnemen met je begeleider. Dit soort vragen vereist teveel inhoudelijke kennis over het domein om hier op in te gaan; hoe depressie en angststoornissen precies worden gedefinieerd en in welke mate ze overlappen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol (zie e.g. http://eiko-fried.com/new-network-paper-on-comorbidity-between-mood-and-anxiety-disorders/#more-1615 en de paper waar hij naar linkt). Je begeleider kan eventueel een statistisch consult bij ons aanvragen, mocht die er ook niet uitkomen.

En, mocht dit niet voor je studie aan de Open Universiteit zijn: zoek dan een statisticus bij je instelling, en/of bespreek dit met een co-auteur. Deze website is voor OU studenten (zie het gele kader rechts).
Het gaat wel om survey. Voor de duidelijkheid, het gaat om de ziekte hyperemesis gravidarum (extreme misseliijkheid en braken tijdens de zwangerschap dat leidt tot uitdroging en vaak ziekenhuisopname). De respondenten worden geworven via facebook-groepen en via een forum voor vrouwen met HG. Ik heb hier vooraf contact over gehad met mijn begeleider en hij heeft aangegeven dat het voldoende was om problemen met de ethische toetsingscommissie te vermijden. Ik zal mijn vraag ook wel even aan hem (Ron Pat-El) stellen.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...