Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik zoek nogal eens wat op op bijv. internet. Ik wil deze bronnen ook opnemen in mijn onderzoeksverslag, om bijvoorbeeld te verduidelijken waarom ik bepaalde criteria hanteer. Maar nu begin ik te twijfelen. Is het misschien voldoende om alleen op te schrijven dat je een bepaalde waarde hanteert? Je moet immers kort en bondig formuleren.

ps. In mijn uitwerkingen van de huiswerkopdracht heb ik wel overal bronvermelding tegepast en daarop heb ik geen commentaar gekregen, maar een verslag is toch iets anders dan opdrachten, denk ik?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (2.2k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wel - dat iemand iets beweert is eigenlijk geen goede onderbouwing, of dat standpunt nu is gepubliceerd op een webpagina of in een tijdschrift.

Normaal beschrijf je dus de redenering die ten grondslag ligt aan je keuze. Als die redenering verder wordt uitgelegd in een bron, is het zinvol om naar die bron te verwijzen.

Dus: alleen opschrijven dat je een waarde hanteert volstaat niet; maar eigenlijk alleen dat opschrijven met een referentie ook niet. Eigenlijk moet je (kort en bondig) uitleggen wat je onderbouwing is.

Kort en bondig schrijven betekent dat de ratio tussen aantal woorden en hoeveelheid inhoud goed is; niet dat je weinig meldt :-)
door (77.8k punten)
...