Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hallo

Momenteel volg ik de cursus Kwantitatieve data-analyse. Ik zit nu in thema 3 aan opdracht 3.3.3 te werken. Hiervoor moet ik een ANOVA-test uitvoeren over de opvoeding. Ik moet nagaan of de belasting die moeders ervaren bij het opvoeden van een kind, lager is bij de hoogste gezinsinkomenscategorie dan bij andere gezinsinkomenscategorieën. Hiervoor heb ik volgens dezelfde stappen als in de bron (vergelijken van twee of meer gemiddelden ANOVA en SPSS, pagina 2) uitgevoerd volgend de volgende stappen: analyse - compare means - ANOVA en vervolgens in de Dependent List nettogezinsinkomen gezet en bij Factor de mate waarin moeder de belasting van het kind als belastend ervaart. 

Nu komt in de uitdraai van de resultaten van de toets op het volgende: 'posthoc-test are not performed for nettogezinsinkomen per maand because at least on group has fewer than two cases'. 

Dit is ook wel duidelijk in de tabel die ik krijg. Ik zou in principe in de meest linkse kolom 8 opties moeten hebben voor de inkomens (nummer 1 t/m 8), maar ik krijg een lijst met hele andere waarden. Iets klopt er dus niet, maar ik weet niet wat. 

Ik krijg hetzelfde probleem voor opdracht met andere casussen in opdracht  3.3.4. 

Graag hoor ik wat ik moet doen. Ik heb de uitdraai van SPSS als bijlage toegevoegd, maar ik weet niet of dat goed is gegaan. 

https://oupsy.nl/help/?qa=blob&qa_blobid=6830356762955618950

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...