Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik lees dat je minimaal 3 hypothesen moet onderzoeken (met bepaalde eisen). Ik vroeg mij af of je bijvoorbeeld een hoger cijfer krijgt als je meer dan drie onderzoekt, bijvoorbeeld als je repeated én covariantie gebruikt?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.4k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het aantal hypothesen vertaald zich niet automatisch in een hoger cijfer. Van belang is om in te schatten hoeveel er nodig zijn op basis van de gegeven inleiding. Covariaten dienen bijvoorbeeld onderbouwd te zijn, en zijn vaak niet opgenomen in het stelsel van hypothesen.

Een deel van de opdracht is ook inschatten hoeveel toetsen noodzakelijk zijn om de hypothesen te toetsen. Van groot belang daarin is om redundantie te voorkomen. Hoeveel hypothesen je ook toetst: gebruik niet meer toetsen dan nodig zou zijn.
door (57.2k punten)
...